★ Photodiary 4 | Salzburg, bliksembezoek en feestdagen ★

★ Photodiary 4 | Salzburg, bliksembezoek en feestdagen ★

En daar was eindelijk de maand december! Ik blijf het zeggen, maar wat gaat de tijd toch ongelofelijk snel. De afgelopen maand heb ik – voor de verandering – wéér veel moeten leren, maar gelukkig heb ik goede resultaten teruggekregen. Tot nu toe heb ik al mijn tentamens gehaald (yes) en heb ik er in januari nog één te gaan. Best te doen toch?

Ik startte de maand met een bliksembezoekje aan Nederland. Een weekend bijtanken deed me ontzettend goed, vooral met het idee dat ik nog geen twee weken daarna weer lekker naar huis zou gaan om kerstvakantie te vieren.

De tijd in Wenen begint te tikken, dus een bezoekje aan Salzburg mocht niet ontbreken. Salzburg telt 150.000 inwoners en is vooral beroemd als de geboortestad van Mozart en stad waar het woonhuis van de familie Von Trapp te vinden is. Samen met een vriendinnetje vertrokken we in alle vroegte om een dagje in Salzburg te vertoeven. Het was het weekend dat het ook veel sneeuwde in Nederland, en hoewel er in Wenen geen sneeuw te bekennen was, kwamen we verder in Oostenrijk ook straf winterweer tegen. Salzburg is – nog extra door de kerstsferen natuurlijk – een prachtig stadje en de sneeuw maakte het plaatje af.

Het is natuurlijk geen nieuws dat Wenen ontzettend mooi is rond de kerstperiode. Verschillende kerstmarkten zijn verspreid over heel de stad, en bovendien zijn de markten groots opgezet. De sfeer is erg ‘Gemütlich’ en buiten de marktkramen zijn er ook live-acts te zien zoals straattheater of muzikanten.

Na nog twee tentamens in december was het dan eindelijk tijd om naar huis te gaan voor de feestdagen. Heerlijk twee weken thuis genieten van de feestdagen, familie en natuurlijk het hondje.

En zo was de maand december ook weer voorbij, en is het nu tijd voor een nieuw jaar. Ik wens iedereen een hele goede jaarwisseling en een fijn en gezond 2018!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *