★ Photodiary 3 | Bezoek, tentamens en kerstsferen ★

★ Photodiary 3 | Bezoek, tentamens en kerstsferen ★

Blaadjes vallen van de bomen, het wordt koud buiten en de kerstverlichting wordt opgehangen in de straten: winter is coming! Ik ben absoluut geen wintermens, maar dit jaar kan de winter voor mij niet snel genoeg arriveren. Wanneer de winter zijn intrede doet, betekent dat namelijk ook dat mijn studeerperiode in Wenen er zo goed als op zit en dat ik bijna weer naar m’n oud vertrouwde stadje Rotterdam mag. Yes! Begrijp me niet verkeerd: Wenen is een fijne stad en natuurlijk is studeren in het buitenland een geweldige kans, toch ben ik er na 2 periodes in het buitenland achtergekomen dat ik echt liever dicht bij mijn familie en vrienden ben. De maand november stond (again) vooral veel uit studeren, maar gelukkig had ik ook wat tijd voor leuke dingen: kijk mee!

★ Het hoogtepunt van de maand was absoluut het bezoek van mijn vriendinnetje Daniëlle. Ik weet nog dat ze haar ticket boekte in september, het leek toen nog zo ver weg! Daniëlle bleef vijf dagen, dus we hebben veel kunnen zien en doen: bijgekletst, winkelen, gezellige cafeetjes en natuurlijk heb ik ook haar Paleis Schönbrunn laten zien (voor mij inmiddels de zesde keer – hoef er voorlopig niet meer heen, haha).

★ Op zondag hadden we een sportief dagje: de Kahlenberg hiken. De wandelroute loopt tussen de wijngaarden en bovendien biedt het mooi uitzicht over Wenen. De dagen met Daniëlle vlogen voorbij en voor ik het wist moesten we weer afscheid nemen. Dat blijft vervelend, het liefste was ik zo met d’r in het vliegtuig gestapt.

★ Direct na het bezoekje van Daniëlle begon het echte leven weer: tentamens. De eerste twee tentamens zijn goed gegaan en ik hoop dat ik dit kan vasthouden tot het eind. Een eventuele herkansing zou namelijk vervelend zijn, aangezien de kans er is dat ik dan al weer in Nederland ben. Hoewel het leren in het Duits begint te wennen, blijft het best pittig! Echter kan de boog niet altijd gespannen zijn en was er ook tijd voor wat sightseeing. Liza, een klasgenootje uit Rotterdam, vindt het ook leuk om nieuwe plekken te ontdekken en samen werken we een must-see lijstje af in Wenen. Zo hebben we bijvoorbeeld een bezoekje gebracht aan het Segataya Park, een Japanse tuin die er prachtig bij ligt in het herfstseizoen. Je loopt er snel doorheen, maar het is zeker wat mooie foto’s waard.

★ Ik hou dan wel niet van winter en kou, ik hou absoluut wel van de sfeer die de maand december met zich meebrengt. Wenen begint al in kerstsferen te raken en overal duiken kerstmarkten en kerstversieringen op.

★ Het eerste bezoekje aan de kerstmarkt was een dag na de officiële opening natuurlijk een must. Samen met een groepje vriendinnen die ik hier heb ontmoet, hebben we over de markt gestruind en kregen we de heuse kerstsfeer al te pakken (de kou hielp hier zéker ook aan mee).

En nu weer back to study. Aankomende week staan er twee tentamens op de planning en ik wil hoe dan ook géén herkansing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *