★ Photodiary 2 | Hallstatt, Mama en uitstapjes ★

★ Photodiary 2 | Hallstatt, Mama en uitstapjes ★

Het is weer tijd voor een nieuwe Photodiary! Ik zit inmiddels twee maanden in Wenen, wat betekent dat ik nu bijna op de helft zit. Afgelopen maand bestond vooral veel uit school, maar ook heb ik tijd genomen voor wat uitstapjes. Bovendien is mijn moeder gezellig een weekje langs geweest, wat echt heel fijn was. Kijk mee!

★ Met de studentenvereniging ESN heb ik een daguitstapje naar Hallstatt gedaan. Hallstatt, gelegen in Opper-Oostenrijk, is echt echte must see. Dit kleine maar pittoreske plaatsje van 60 km² bestaat enkel maar uit 900 inwoners. Ondanks dat het klein is, is het zeker een bezoekje waard. Het plaatsje heeft ontzettend veel sfeer, mede doordat het ligt aan een van de mooiste meren van Oostenrijk (Halstättersee) en grenst aan het Dachsteingebergte.

★ Ook de tour guide paste met haar traditionele kleding perfect in het sprookjesachtige plaatje van Hallstatt.

★ Nog steeds ben ik erg onder de indruk van de mooie gebouwen en architectuur in Wenen. Wenen is een smeltkroes van verschillende bouwstijlen en verenigt zich met enorm veel culturen. Elke keer zie ik weer nieuwe gebouwen en blijf ik me verbazen over de pracht en praal.

★ Yes, en toen was mijn lieve moeder in town! Het was een ontzettend gezellige week waarin we heel veel hebben gedaan en gezien. We zijn onder andere naar het Zentralfriedhof in Wenen geweest. Ik persoonlijk heb niks met kerkhoven en vind het altijd een beetje luguber, maar ik moet toch toegeven dat dit kerkhof heel mooi was. Het Zentralfriedhof heeft een oppervlakte van bijna 2,5 miljoen m², en onder andere Falco, Beethoven, Schubert en Mozart hebben hier een eregraf.

★ Schloss Schönbrunn heb ik natuurlijk al uitgebreid in mijn vorige Photodiary laten zien, maar de tuinen van Schönbrunn mogen ook zeker niet ontbreken. Herfst is mijn favoriete seizoen en de paleistuinen liggen er dan ook prachtig bij.

★ Schloss Belvedere is ook een toeristentrekker in Wenen. Dit paleizencomplex fungeerde vroeger als zomerverblijf en beschikt binnenin over een (kunst)museum. Wij zijn niet binnen geweest, maar hebben wel over het mooie terrein gelopen.

★ We zijn naar het Schönbrunn en het Sisi museum geweest, waar we als echte toeristen een audiotour hebben gedaan.

★ De Stephansdom is al een bezienswaardigheid op zich, maar je kunt ook de torenspits beklimmen. Deze 137 meter klim is een echte aanrader als je Wenen eens van bovenaf wilt bekijken.

★ Op onze laatste avond zijn we naar de musical Tanz der Vampire geweest. We zijn echte musical fans en gaan al sinds kleins af aan naar musicals. We hebben dus al veel musicals gezien in ons leven, maar na afloop waren we unaniem: dit is de mooiste musical die we ooit hebben gezien.

De week met mijn moeder is voorbij gevlogen en het was niet leuk om weer afscheid te nemen. Hoewel je snel went aan het feit dat je elkaar niet veel ziet, wen je er ook weer snel aan elkaar wel veel te zien. Maar de tijd vliegt: over twee maanden vlieg ik naar Nederland voor kerst, en bovendien staat over twee weken mijn vriendinnetje Daniëlle op de stoep!

3 Reacties

  1. Jacolien
    oktober 30, 2017 / 6:16 pm

    Jullie hebben een fantastische week gehad en genoten van Wenen! Een leuk verslag en mooie foto’s van jullie avontuur….

  2. Ella
    november 1, 2017 / 2:12 am

    Wat hebben jullie veel gezien in Wenen en omgeving. De beschrijvingen zijn erg informatief en geven een goed beeld van wat de stad te bieden heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *