★ Photodiary 1 | Cultuur, Wenen verkennen en Bratislava ★

★ Photodiary 1 | Cultuur, Wenen verkennen en Bratislava ★

De eerste maand in Wenen is voorbij gevlogen en ik kan eindelijk zeggen dat ik de stad een beetje begin te kennen. Wenen is van oudsher een centrum van klassieke muziek en opera, en dat de stad cultuur ademt is  dan ook zeker te zien. Kijk mee met mijn eerste Photodiary!

★ Mijn favoriet is absoluut Schloss Schönbrunn. Dit paleis ligt in het westen van Wenen en deed me heel erg denken aan het Franse Versailles. Schönbrunn is één van de belangrijkste erfgoederen van de stad en is omringd door prachtige paleistuinen en bossen.

★ De Prater! De Wiener Prater is een groot park in Wenen, gelegen ten oosten van het stadscentrum. Een deel van de Prater is ingericht als attractiepark: fun!

★ Ik kan geen genoeg krijgen van het Hundertwasserhaus! Dit kleurrijke appartementsgebouw is een echte toeristische trekker in Wenen, en zeg nou zelf; wie kan hier nou aan voorbij lopen?

★ Een ander hoogtepunt was absoluut de Karlskirche. Deze rooms-katholieke kerk aan de Karlsplatz in Wenen is een prachtige verschijning en is zeker een insta-momentje waard 😉

★ Natuurlijk mag een dagje Bratislava ook niet ontbreken (maar een uurtje met de trein!). In vergelijking met Wenen is Bratislava een onderdeurtje, maar toch heeft het zijn charme. Vooral het oude binnencentrum en het kasteel van Bratislava (Bratislavský hrad) zijn zeker de moeite waard!

★ Het Mumok museum: een echte aanrader. Dit moderne kunst museum is gelegen in het museumkwartier van Wenen. Het museum heeft een grote, gevarieerde collectie en beschikt over kunstwerken van grote namen in het kunstwereldje.

★ Waar ik in Wenen ook zo van geniet, zijn de vele karakteristieke winkeltjes en cafés. Er is zoveel te ontdekken en alles heeft zóveel sfeer!

★ Wenen beschikt over hiking routes van in totaal meer dan 240 km en het uitzicht is het meer dan waard! Die dag hebben we 22.000 stappen gelopen in 25 graden, hééérlijk!

★ Oké, nog één keer Schloss Schönbrunn dan, omdat ik het zo mooi vind!

Dit waren wat (toeristische) hoogtepunten uit mijn eerste maand in Wenen. Oktober staat ook al volgepland met allerlei dingen, dus: to be continued!

2 Reacties

 1. Carin
  oktober 1, 2017 / 9:25 pm

  weer erg leuk, Maud
  ik word al blij als ik een post zie op fb 🙂
  wat is dat appartementen gebouw prachtig zeg
  Zo te zien geniet je

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *