Periode in het buitenland: Ready, Set, GO!

Periode in het buitenland: Ready, Set, GO!

Als we het hebben over reizen, ben ik eigenlijk wel de laatste persoon waar je aan zou denken. Ik ben een echte huismus en ik heb me lang afgevraagd of heel de ‘wanderlust-hype’ nou echt wel voor mij weggelegd is. Begrijp me niet verkeerd – natuurlijk hou ik van vakantie en hoor je mij niet klagen als ik op een heerlijk strand zit. Ik heb het hier over langdurig van huis zijn, bijvoorbeeld voor een stage of een semester in het buitenland. En tóch heb ik een studie gekozen waarbij ik 2 keer een lange periode in het buitenland zit. Why?

Studie
Mijn studie focust zich op business in combinatie met verschillende talen. De studie zelf is in het Engels, en daarnaast heb ik Frans en Duits als extra vakken gekozen. In het derde jaar van deze studie moeten studenten een halfjaar stage lopen in het buitenland. Ik heb ervoor gekozen om dit te doen bij een recruitment bedrijf in hartje Londen. Ik, als mietje die nooit ver van huis was geweest, ging het avontuur aan. En wat voor een avontuur!

Comfortzone
Deze ervaring heeft me doen beseffen dat het goed is om uit je comfortzone te stappen. Ik ben erg gehecht aan thuis en zal er daarom niet snel voor gekozen hebben als het niet verplicht was bij mijn studie. Achteraf gezien ben ik heel erg blij dat ik deze studie heb gekozen, ik ontmoet mensen die ik anders nooit ontmoet had en kom op plekken waar ik anders (nog) niet was gekomen!

Vrienden
Misschien ben je bang om je tijdens je periode in het buitenland eenzaam te gaan voelen. Dit zal ook ongetwijfeld af en toe zo zijn, maar vergeet niet dat je ontzettend veel nieuwe mensen leert kennen – en misschien wel vrienden voor het leven! Vergeet vooral ook niet dat veel mensen die je leert kennen in hetzelfde schuitje zitten, dat schept een band.

Ontwikkelen
Een andere reden is het kennis maken met een nieuwe cultuur en het leren spreken van een andere taal. Bovendien leer je ook ontzettend veel over jezelf. Je leert niet alleen om op je eigen benen te staan, maar je leert ook wat voor jou belangrijk is. In het buitenland besef je namelijk wat je mist, of juist helemaal niet mist. De beste manier om iets nieuws te leren is door in het diepe gegooid te worden. En geloof me, je bent het jezelf later zo dankbaar!

Wenen is weer een hele ervaring, maar ik probeer van elk moment te genieten. De stad is natuurlijk niet voor niets – voor de achtste keer op rij – uitgeroepen tot de prettigste stad om te wonen (worldwide!). Dus als je misschien – net als ik – niet zo outgoing bent en je aan het twijfelen bent om een periode naar het buitenland te gaan: just do it!

1 Reactie

  1. Mandy
    oktober 19, 2017 / 7:07 am

    Lieve maud

    Je bent en blijft een heerlijk persoon! Ik heb jou mooie boeiende berichten gelezen en ben zo trots op jou. Wat een talent en doorzettingsvermogen daar kunnen jong en oud een hoop van leren.

    Ik wens jou en sttaks samen met moeders een liefdevolle tijd❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *