Een thuis maken

Een thuis maken

Ergens opnieuw beginnen: of dit nou in een ander land, in een nieuw huis, op een nieuwe school of met nieuwe mensen is, een nieuwe start kan eng zijn. Maar wat kan je doen om deze nieuwe fase zo comfortabel mogelijk voor jezelf te maken? In andere woorden: hoe maak je van je huis een thuis?

Omdat het natuurlijk de tweede keer is dat ik ergens helemaal opnieuw begin, heb ik de nodige ervaring opgedaan in het creëren van je eigen thuis. Natuurlijk heeft het wennen aan een nieuwe omgeving zijn tijd nodig, maar met een paar simpele dingen kan je dit proces versnellen én bovendien veel aangenamer maken.

Neem thuis mee
Dit lijkt heel erg voor de hand liggend, maar spullen die voor jou ‘thuis’ betekenen, kunnen dit gevoel ook in een compleet onbekende plek naar boven brengen. In mijn koffer zaten bijvoorbeeld kaarten van mensen die dicht bij me staan, een foto van mijn hond, en een Travel Diary waar ik van tevoren mijn familie en vrienden een stukje in heb laten schrijven.

Inkopen
Bij elke nieuwe start horen ook nieuwe spulletjes! Toen ik vorige week aankwam, ben ik de dag erna meteen naar IKEA gegaan, ondanks dat mijn kamer van alle gemakken was voorzien. Ik vind het namelijk altijd prettig om mijn eigen spullen te hebben  (beddengoed etc.), bovendien ben ik ervan overtuigd dat het fijn is om je eigen plek te hebben als je thuiskomt na een (in mijn geval) lange dag school. Het zijn vaak de small details die het ‘m doen – en bovendien hoeven ze niet eens veel geld te kosten. Het heeft mij in ieder geval heel erg geholpen om me thuis te voelen in Wenen.

Wees creatief
Ik kwam aan in een echte jongenskamer: netjes, maar niet mijn stijl. Omdat ik er natuurlijk tijdelijk verblijf, kan ik geen drastische veranderingen aanbrengen. Toch heb ik geprobeerd zo creatief mogelijk te zijn. Bij IKEA heb ik bijvoorbeeld een groot roze plaid gekocht om de gele (iewl) bank mee te bekleden. Opgelost! Ook heb ik zelf wat geschoven met het meubilair in de kamer. Het bureau stond bijvoorbeeld in een sombere hoek, maar ik wilde hem liever voor het raam hebben.

Zo heb ik mijn kamer dus beetje bij beetje opgefleurd, en kan ik toch wel zeggen dat het steeds meer eigen wordt. Inmiddels is de introductieweek achter de rug en breekt het volgende hoofdstuk aan: me thuis voelen op school en tijdens Duitstalige lessen! Een leuke uitdaging.

8 Reacties

 1. Jokeschilperoort
  september 10, 2017 / 11:10 am

  Wat schrijf je leuke stukjes, heel plezierig om te lezen, en zo leuk dat je er je eigen dingetje van maakt, ben benieuwd naar je volgende verhaal, veel plezier en geniet ervan.
  Gr joke (slogan)

 2. Carin
  september 10, 2017 / 12:32 pm

  je schrijft erg leuk, Maud
  Geniet van je nieuwe avontuur

 3. José
  september 10, 2017 / 2:43 pm

  Leuk geschreven… zo kunnen wij meekijken en meeleven in een deel van je leventje daar in Wenen. Trots op je hoe je dit weer oppakt en er voor gaat

 4. Leo
  september 11, 2017 / 11:27 am

  Ben super trots op je Maud!!

  veel liefs en groetjes van je papa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *