Wenen: eerste indruk

Wenen: eerste indruk

Daar ben ik dan! Wenen. Ik besef nog steeds niet heel goed dat het nu werkelijk begonnen is. Donderdag ben ik aangekomen, dat betekent dat ik al 3 dagen in Wenen woon. Drie dagen is te kort om je ergens thuis te voelen, maar het is lang genoeg om eerste indrukken te vormen.

Aankomst
Ergens opnieuw beginnen is altijd spannend, dus met de nodige zenuwen stapte ik in de taxi vanaf Flughafen Wien, op weg naar mijn nieuwe huis. Eenmaal aangekomen kwam ik er al snel achter dat mijn huisgenootjes heel aardig zijn – opluchting! – en gelukkig leek ook mijn kamer op de foto’s. Zo, dat begint lekker!

De twee dagen die daarop volgden was ik vooral druk met mijn kamer ‘eigen’ maken (inclusief big shoppings bij IKEA) en sight seeing. Gelukkig zijn er van mijn school nog een paar studenten die ook net in Wenen zijn aangekomen, dus ik was al snel onder de mensen.

Morgen start de introductieweek van FH Wien, dus het échte leven gaat (bijna) beginnen. Ik hoop dat ik mijn Duits snel naar een next level krijg, zodat ik wat zekerder kan zijn wanneer ik Duits spreek.

Wenen
Maar wat zijn nou mijn eerste indrukken van Wenen zelf? In de taxi leek het net even of ik in Spanje of Italië was aangekomen. Prachtige bergen en bossen, en dat in combinatie met 32 graden (helaas was het de dag erna al uit met de pret). Toen we de stad binnenreden, was mijn eerste gedachte meteen ‘grote, drukke stad’, of beter gezegd: ‘móóie, grote en drukke stad!’. Wat me meteen opviel was dat bijna elk gebouw een kunstwerk op zich is.

Zaterdag zijn we met een groepje naar Stephansplatz geweest (het oude binnencentrum – op loopafstand van mijn huis), waar we veel mooie gebouwen hebben gezien. Vooral de Karlskirche (Karlsplatz) was indrukwekkend mooi. Een ander hoogtepunt was het Hundertwasserhaus, een kleurrijk gebouw met onregelmatige patronen en vensters.

Kortom: voor zover ik nu kan oordelen, vind ik Wenen heel mooi. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier zeker mijn draai ga vinden en dat ik nog veel mooie dingen ga zien.

7 Reacties

 1. Ellen
  september 3, 2017 / 12:52 pm

  Leuk geschreven!

 2. Petra Bakker
  september 3, 2017 / 2:32 pm

  Wow Maud!! Heeeeel indrukwekkend allemaal zeg!! Die eerste indruk is goud! Ik wens je een onvergetelijke tijd daar in Wenen! MAKING BEAUTIFUL MEMORIES!! groetjes,Petra Bakker (kennisje van je moeder via de sportclub)

  • Positivibe
   september 3, 2017 / 7:50 pm

   Dankjewel Petra voor je lieve berichtje!

 3. Mandy
  september 3, 2017 / 8:50 pm

  Wat mooie start ☀ben trots op jou Lieve collega. Ik wens jou een Geweldige leerzame tijd. Geniet ervan Liefs Mandy

 4. Henk
  september 4, 2017 / 7:07 am

  Mooi verhaal, hopelijk een aanvulling. Altijd wel leuk om mee te volgen. In ieder geval geniet van de tijd, jezelf en alles om je heen. Groetjes Henk (ex collega van je ma)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *